Heerlijke Tiramisu Italiano bij pizzeria La Copita in Akkrum

Wat staat er op de Dessertkaart?

Dessertijs Coppa Amarena bij pizzeria La Copita in AkkrumHoudt u van een zoet of hartig dessert? Pizzeria La Copita in Akkrum heeft namelijk voor iedereen een lekker nagerecht, want “Zonder toetje heb je niet gegeten!”.

La Copita heeft daarom een uitgebreide dessertkaart. Hier vindt u de heerlijkste desserts zoals Tiramisu Italiano, Coppa Amarena, Tartufo Limoncello of Bianco. Ook desserts bestaande uit kokosnoot met roomijs of ananas gevuld met ananasroomijs. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een heerlijke espresso of likeur.

Daarnaast hebben we ook verschillende leuke desserts voor kinderen waaronder de ‘Kwaakie’, ‘Ollie’, ‘Mr. Eggy’ en ‘Ovetto’.

Zo maak je zelf tiramisu:

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 3 Eieren
  • 50 g Suiker
  • 250 g Mascarpone van Galbani
  • 200 g Lange vingers
  • Bittere cacaopoeder
  • Marsala
  • 1 glas/glazen Koffie
  • Meng de suiker met de eierdooiers.
  • Voeg de mascarpone toe. Goed mengen.
  • Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel.
  • Leg de helft van de koekjes, die u van tevoren even in de koffie en eventueel in een eetlepel Marsala* hebt gedoopt, op de bodem van een schaal (het dopen gaat makkelijker als de likeur warm is).
  • Bedek met de helft van het mengsel.
  • Maak een nieuwe laag koekjes.
  • Bedek met de rest van het mengsel en zet de schaal minstens 4 uur (bij voorkeur 24 uur) in de koelkast.
  • Strooi er voor het opdienen cacao over.

Krijgt u ook al lekkere trek? Maak dan gelijk een reservering!